aquarellen

Riny Bus schildert stillevens, havens en landschappen. Ze werkt het liefst in de besloten omgeving van het atelier, waar ook buiten opgezet werk wordt afgemaakt. Door vele natte wassingen, eindeloze nieuwe lagen verf wordt een nieuwe intieme wereld gecreëerd.

Noordelijke aquarellisten

Noordelijke aquarellisten Ze is lid van de Noordelijke Aquarellisten, exposeert regelmatig in het land. Werk van haar is in bezit van o.a. het Drents Museum,Genie Museum in Vught, Kunstuitlenen en verschillende particuliere collecties, Ik vind mijn onderwerpen in mijn direkte omgeving. Dit zijn stillevens, schepen, hoekjes in een haven. Het gaat mij niet om een exacte weergave maar om het creeren van een eigen wereld naar aanleiding van de dingen die ik om mij heen waarneem. In deze wereld speelt licht en sfeer een belangrijke rol, maar ook de vorm en de onderlinge samenhang van de voorwerpen Vaak maak ik schetsen en opzetten, die ik later uitwerk. Soms in eindeloze lagen verf met water, soms direkt en transparant.​

Geboeid door de sfeer

De onderwerpen voor haar werk vindt ze in haar direkte omgeving.Riny Bus woont en werkt in Groningen. De onderwerpen voor haar werk vindt ze in haar direkte omgeving. Ze is hierbij vooral geboeid door de sfeer, onderlinge samenhang en het creeren van een eigen wereld. Afwisselend schildert ze stillevens, havens met schepen, en huizen met punters en wiedenlandschappen. Meestal worden er ter plekke schetsen gemaakt en de eerste opzet, waarna het werk binnen in het atelier wordt uigewerkt. Samen met haar man de aquarellist Jan Velthuis geeft ze al jaren aquarelcursussen op de wadden aan boord van hun zeilschip Mars en sinds enkele jaren ook in hun atelier annex groepsaccommodatie in de buurt van Giethoorn in de wieden.

Door vele natte wassingen, eindeloze nieuwe lagen verf wordt een nieuwe intieme wereld gecreëerd.